Fanø Kommune indfører nye parkeringsregler ved Esbjerg Havn i samarbejde med Molslinjen

Foto: Fanø Kommune.
dato

Fanø Kommune i dialog med Molslinjen om nye parkeringsordninger ved Esbjerg Havn

Fanø Kommune har i samarbejde med Molslinjen ført løbende dialog omkring optimering af parkeringsforholdene ved færgelejet på Esbjerg Havn. Resultaterne af disse forhandlinger er kulmineret i et forslag fra Molslinjen, som nu er blevet godkendt af Fanø Kommunes Økonomi- og Planudvalg. Den nye parkeringsordning forventes at træde i kraft den 3. januar 2024.

Med de nye parkeringsregler introduceres blandt andet gratis, ubegrænset parkering til ø-pendlere og grundejere på et særligt reserveret område. Desuden etableres der 156 parkeringspladser for besøgende til Fanø, hvor parkering vil være gratis i de første 24 timer. Efter denne periode vil der blive opkrævet betaling.

Detaljerne i de nye parkeringsregler er designede til at imødekomme de forskellige behov, der findes blandt Fanøs besøgende såvel som øens faste beboere. Ø-pendlere og grundejere med Bizz vil kunne nyde gratis, ubegrænset parkering på det nye reserverede område, samt gratis parkering fra fredag til mandag på det oprindelige område. Øvrige kunder vil kunne parkere gratis i 24 timer på det oprindelige område, hvorefter en betaling vil være nødvendig til en pris på DKK 12 pr. time eller DKK 120 for et helt døgn.

For at faciliterede den glatte overgang til de nye regler, vil grundejere og fastliggere snart modtage kommunikation direkte fra Molslinjen. Denne vil informere om processen for registrering via Q-park, som er en forudsætning for at kunne benytte de nye privilegier. Alle nødvendige informationer og løbende opdateringer planlægges at blive gjort tilgængelige på FanøLinjens officielle hjemmeside.

Dette initiativ afspejler Fanø Kommunes dedikation til at sikre en mere organiseret og retfærdig brug af parkeringsfaciliteterne ved Esbjerg Havn, til gavn for både øens beboere og dens besøgende.

https://www.fanoe.dk/nyheder/afklaring-om-parkeringsarealerne-ved-faergelejet-i-esbjerg-1

Kilde: Fanø Kommune