medlemsfremgang i fanøs idrætsforeninger fortsætter for tredje år i træk

Foto: Fanø Kommune.
dato

Idrætsforeningerne i Fanø Kommune oplever en fremgang i medlemsantal

Fanø Kommunes idrætsforeninger har oplevet en markant fremgang i antallet af medlemmer i 2023, hvor de samlede medlemstal steg med 93 personer. Dette er det højeste medlemstal i mange år for kommunen, og det markerer det tredje år i træk, at der er en stigning i medlemstallet.

Den positive udvikling i Fanø er en del af en større trend på landsplan, hvor DIF og DGI samlet set har oplevet en fremgang på 85.261 medlemmer i 2023. De samlede medlemstal hos DIF og DGI er nu oppe på 2.424.915 medlemmer.

Specielt visse målgrupper på Fanø har vist en markant stigning. Blandt de 40-59-årige var der en stigning på 12 procent, mens de 19-24-årige oplevede en stigning på godt 8 procent. Også de yngste skolebørn viste en imponerende vækst med næsten 7 procents stigning, hvor medlemstætheden nu er på knap 140 procent blandt denne gruppe.

Anders Frey, formand for Børne- og Kulturudvalget i Fanø Kommune, ser medlemsfremgangen som et klart positivt tegn for sundheden blandt kommunens borgere. Han finder det særligt imponerende, at fremgangen er sket på trods af et stagnerende befolkningstal, og han roser idrætsforeningerne for deres ihærdige arbejde med at tiltrække nye medlemmer.

De oplyste tal er renset for dobbeltmedlemskaber i DIF og DGI og gælder for kalenderåret 2023. For at et medlemskab tæller med i statistikken, skal det have varet i mindst tre måneder.

Med de nyeste tal har Fanø Kommune nu 2.076 medlemmer i DIF og DGI, hvilket udgør en vækst på 4,69 procent sammenlignet med den tidligere periode.

For de interesserede kan yderligere oplysninger om medlemstal findes på www.dif.dk/medlemstal og www.dgi.dk/medlemstal.

https://www.fanoe.dk/nyheder/dif-og-dgi-stigning-i-medlemstallet-i-fanoe-kommune

Kilde: Fanø Kommune